Voorganger Greta Huis deelt briefjes uit waarop de bezoekers hun kleine profetie voor de komende tijd konden schrijven.

Het zag er allemaal wat luxer uit dan de vijf broden en twee visjes van destijds.

De dames Gé Blömer (96) en Lien Blaauw (97) gezusterlijk bij elkaar.

De Buitendag van de VVP Groningen is zondag 3 september sfeervol verlopen. Het Witte Kerkje in Haren was behoorlijk bezet met tegen de 50 bezoekers van wie er ongeveer 35 bleven lunchen. Voorganger Greta Huis verhaalde over de profetie van Jona en deelde briefjes uit aan de bezoekers die daarop hun eigen kleine profetie voor de komende tijd konden opschrijven. Voer voor meer discussie? Hoogtepunt van de dag was wel het optreden van de musicus Oleg Morozov.

De pianist Oleg Morozov kreeg de handen van de bezoekers stevig op elkaar.

Op de vleugel speelde hij de diverse liederen van de liturgie hartstochtelijk mee, waarbij het lied “Ga met God”” behoorlijk binnenkwam, zoals Greta het verwoordde. Oleg speelde tussendoor ook nog het stuk Liebestraum van Franz Liszt, waarvoor hij een staande ovatie kreeg. Tijdens de lunch liet Oleg horen dat hij ook een geweldige zangstem heeft. Tot ieders genoegen zong hij de klassieker Santa Lucia. Er werd driftig mee geneuried. De uitgebreide lunch, verzorgd door Harma Bier en Greta Huis, ging er goed in. Jelle Witteveen maakte bijgaande foto’s.

En toen was er koffie met wat erbij. Dat is Harma Bier wel toevertrouwd.